top of page

PUR Sverige AB är ett familjeföretag beläget i Blekinge.

Företaget utvecklar och säljer produkter i polyuretan (PUR), som underlättar arbetet och förenklar vardagen.

Vi lägger stor vikt vid service, flexibilitet och konkurrenskraftiga priser.

Polyuretan

Polyuretan (PUR), är ett mångsidigt, modernt och säkert plastmaterial som finns i olika former. Det kan skräddarsys för att antingen vara hårt eller mjukt och är standardmaterialet för ett brett urval av tillämpningar för slutanvändare, såsom våra egentillverkade arbetsmattor. Det polyuretan vi använder oss av är dessutom återvinningsbart.

Produktion

Produktionen sker i vårt systerbolag Vollsjö Industri AB, som grundades 1912.                                                          Nuvarande ägarens farfar var den som startade företaget. Polyuretan har Vollsjö Industri AB sysslat med sedan

                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

Arbetsmattor 

Arbetsmattor i polyuretan (PUR), är ett bra hjälpmedel vid de flesta arbetsplatser, där du går och står mycket. Att stå på något mjukt men ändå stabilt minskar risken för de vanliga arbetsmiljöproblemen trötthet, stelhet och förslitning i fötter, ben och rygg. Våra ergonomiska mattor är utformade för att stimulera cirkulationen i fötter, ben och nedre delen av ryggen. Cirkulationen stimuleras av dess profil, vilken tvingar fram muskulär respons.

Arbetsmattorna säljs i standardstorlek men ofta vill kunden ha en specifik utformning på mattan. Inga problem! Ge oss en skiss med måttangivelser, så tar vi fram ett förslag!

Med mattorna som utgångspunkt har vi utvecklat en rad andra produkter. Lastrumsmattor till skåpbilar, sparkdämpningsmattor, mattor för väggbeklädnad och ljuddämpning. Och fler applikationer kommer!

slutet av 1970-talet, så det kan vi! De första sjuttio åren tillverkades träsko eller trätofflor som man säger i vissa delar av landet. Vollsjö Toffeln och Vollsjö Tyst & Lätt var kända varumärken på sin tid. Numera domineras produktionen av tekniskt formgods i polyuretan. Med andra ord, företagande och hårt arbete och företåelsen att tolka och tillfredsställa kundens behov och önskemål sitter i våra gener.

Vår lilla firmabil...

...fullastad med produkter kommer omgående till er om ni vill. Då kan ni se

och känna på produkterna och i regel få leverans direkt.

Välkommen att besöka vårt systerbolag

Vollsjö Industri AB, där de flesta produkter tillverkas.

vollsjo-logo 2 2 5.png

PUR Sverige AB

Odasjövägen 41

293 91 Olofström

roland.jonsson@vollsjoindustri.se

tel. 0705-85 90 60

      0708-62 39 23

bottom of page